Etter kåringen som gikk over all forventning i Osterbyholz hvor Rival skulle ende opp som Norges høyeste bedømte norskfødte hingst i 6-årsklassen. Kunne vi fornøyd og gledelig motta forespørselen senere i sesongen om at Rival skulle representere Norge under VM i Berlin i August.

Det var Glúmur som var Tines makker på konkurransebanen dette året siden Rival skulle få ta det noe roligere mellom slagene. Hrimnirstevnet, pinsestevnet, st.hans og NM sto på planen.

Først ut var pinsestevnet hvor Glúmur gjorde fin visning og lå på 3.plass etter femgangsuttakningen og havnet på en 4. Plass i A-finalen hvor vi desverre ikke fikk vist oppgavedelen pass.

Hrimnirstevnet var neste stevne ut og med flotte konkurrenter fra både inn og utland skulle det bli trangt om plassene i finalene. Med et håp om B-finale måtte vi nøye oss med en okey 14. Plass med poengsum 5, 90. Rival og Tine startet b-klassen siden de ikke var kvalifisert enda, etter litt trøbbel i oppgavedelen pass endte de på en ok 6.Plass.

Fra trening for Jóhann R. Skúlason før Hrimnirstevnet

St.Hans stevnet og NM skulle i år være på Frivoll travbane i Grimstad. Med kun et par ukers mellomrom var Tine i Grimstad med Rival og Glúmur,  hjemme igjen og underviste 8 dager på årets treningsleir, før hun igjen tok turen sørover, denne gangen med kun Glúmur med til start. Både NM og st.hans gikk helt ok, med fine, men kanskje noe for “safe” programmer.

Etter NM kjørte Tine Rival ned til Slippen hos Jóhann for oppkjøring mot VM i Berlin. Før avreise til Berlin skulle Tine og hennes forlovede Kai finne ut at de venter barn i Mars 2014. Noe som begge gleder seg spent til.

Mye var skjedd til det positive etter den fantastiske jobben Jóhann hadde gjort med Rival i trening mot kåringen, med store forandringer og utvikling er det alltid uvisst første gang, hvor lenge Rival som enda er ung, kunne holde formkurven på topp. Rival skulle vise seg å være noe tom for nødvendig overskudd og tenning i varmen i Berlin. Vi ble i siste liten enige om å prøve et miljøskifte i salen som Jóhann overlot til Agnar Snorri Stefánsson, en av verdens beste visningsryttere. Agnar viste Rival frem på beste måte og det ble en fin visning etter forholdene. Rival fikk en fin 6. Plass på VM.