Tine Sand

Navn: Tine Sand
Født: 14.02.89
Bosted: Stall TS, (Sand gård, Heggedal)
Klubb: Hrimnir Islandshestforening

Jeg er oppvokst på familens gård i Heggedal, få minutter fra Asker sentrum. Det har alltid vært dyr på gården, og hest var en stor interesse, men aller først var det satsning på motorcross fra 6-9 års alderen.  Midt mellom rideskole og cross-kjøring fant vi interessen for islandshest og idretten ble byttet ut med en annen type av hestekrefter.

Jeg begynte ri på en mer islandshest-rettet rideskole på Stall Øye i Åros. Instruktøren var Mette Haugslien. Det ble ofte et par ekstra timer der “for a mor”, Mette Sand, da jeg ville være igjen å se på på den flotteste hesten av dem alle som gikk på privattimene etter rideskolen. Dette var en hest ved navn Ljúfur fra Fuglsang, en flott gammel ringrev som hadde gjort det godt i sporten i mange år.

Et år senere skulle man ikke tru at man satt som eier av denne fantastiske hesten.. Ljúfur var kommet på stallen, og var min første hest, læremester og konkurransehest. Eller om jeg skal sitere min pappa: “Hans beste investering noen sinne”

Jeg var akkurat fylt 10 år og Ljúfur var 18. Det skulle være en hest som satt fundamentet til all min ridning, for maken til god læremester og kamerat skal man lete lenge etter. En fantastisk hest som man føler seg beæret av å ha fått eie og å ri.

Etterhvert fikk vi også Mette Haugslien som oppstallør, og med det fulgte mange økter med instruksjon og undervisning til å komme i gang med gangarter og konkurranse.

Litt senere begynte jeg å ri for Erik Andersen og André Ziemann både på Ågreneset og senere tid Midtlund Gård på Stange. Jeg vil trekke spesielt fram Erik og Andé som ikke bare har vært fantastiske intruktører, men en utrolig støtte og hjelp på stevner og treninger i alle år på de forskjellige hestene.

De fant også drømmehesten til meg, nemlig Rafn fra Vestra-Geldingaholti.

Det er mange hester, mennesker og trenere som har gjort meg til den jeg er i dag, men den største hjelp og støtten finner jeg nok i min familie, og da spesielt mamma og pappa, som har støttet meg så langt det har trengtes, og mere til, i alle år.  De har vært en kjempe sponsor, reist land og strand rundt med hester og tatt av sine ferier for å være med på stevner. Jeg kan trygt si jeg har verdens beste foreldre.