Kåringen i Osterbyholz gikk av stabelen 09.-12. Mai.  Vi reiste ned til Danmark tidlig tirsdags morgen, slik at vi kunne legge turen innom et par stopp i Danmark og så for å besøke Baldvin, føllet vårt på Teland.

Etter første møte med den lille sjarmøren, dro vi senere ned til Slippen hos Jóhann og Stina. Der ble det litt stell av Rival og klargjøring for avreise til Tyskland.
Tidlig onsdags morgen var sommerfuglene i høyspenn i magen og turen ble lagt til Osterbyholz. Vi innlosjerte et knippe hester på stall før det bare var å vente i spenning på dagene som kom.
Målinger ble gjort og været holdt seg bra til tross for meldt uvær hele uken.
Rival skulle først ut i bygning hvor han innfridde til hele 8.31 for eksteriør. Rival fikk 8,5 for hals/manke/skulder, 8,5 for rygg og kryss, 8,5 for proposjoner, 8,5 for beinkvalitet, 8,5 for høver og 8,5 for man og hale.
Det skulle vise seg og bli flere gode og sterke tall under rideprøven. Rival gikk opp til 8,0 for tølt, sakte tølt og trav. 8,5 for pass, 8,5 for vilje og gemytt, 8,5 for form under rytter, 8,5 for sakte galopp og hele 9,0 for galopp.

Rival havnet på en totaldom på hele 8.26 med 8.31 for eksteriør og 8.22 for rideegenskaper
Vi kan ikke si oss annet enn storfornøyd med den fantastiske jobben Jóhann har gjort med Rival og at hesten innfridde over all forventning under kåringen.